1. CONCEPTONTWIKKELING & DESIGN

Succesvolle winkelconcepten zijn gebaseerd op de visie en de bedrijfswaarden van het retail-merk. Virtus vertaalt deze identiteit in functioneel en sfeervol shopdesign en tracht aangename winkelomgevingen te creëren zonder de harde commerciële realiteit uit het oog te verliezen.

Het resultaat wordt weergegeven in een concept-boek, de leidraad voor opdrachtgever en uitvoerder bij de verdere realisatie van het project.

2. PROJECTENGINEERING

Tijdens de technische ontwikkeling van een project wordt het ideale evenwicht gezocht tussen design, functionaliteit en juiste materiaalkeuze. Tevens wordt gestreefd naar een oplossing die ook een efficiënte productie mogelijk maakt.

3. PRODUCTIE

De grootste troef van Virtus is ongetwijfeld het uitgebreide machinepark en het vakmanschap van haar werknemers.

Virtus beschikt over een up-to-date machinepark in metaal- en houtbewerking en houdt daarmee het volledige productieproces in één hand en dit op één locatie. Dat werkt efficiënt en uiterst flexibel.

De afdeling metaal beschikt over CNC-gestuurde ponsmachines, perforeermachines, plooibanken, een uitgebreide lasafdeling met 8 posten en tal van andere metaalbewerkingmachines.

De afdeling hout maakt gebruik van opdeelzagen, een volautomatische kantenlijmer, CNC gestuurde freesmachines, toupi, vlak en van dikte schaaf, platenpers, ... enz.

Ervaren monteurs assembleren alle onderdelen tot kant-en-klaar meubilair. Meubelbeslag, glas, kunststof en metaal zijn mogelijke componenten die leiden tot een functioneel en perfect afgewerkt meubel.

4. LAKSTRAAT

Virtus heeft in 1999 geïnvesteerd in een volledig nieuwe poederlakinstallatie. Het is één van de meest milieuvriendelijke lakstraten in België en werkt zonder enige vorm van emissie van schadelijke stoffen. Technisch perfect en milieuvriendelijk: het kan!

5. LOGISTIEK

Afgewerkte producten worden deels rechtstreeks geleverd op de werven, deels tijdelijk opgeslagen in het magazijn. Opslag van standaard materiaal voorkomt stockbreuken en leidt eveneens tot verhoogde efficiëntie tijdens het productieproces.

6. MONTAGE

Virtus Shopfitting bvba bestaat uit een team van gekwalificeerde monteurs dat instaat voor de plaatsing van de winkelinrichting. Virtus coördineert desgewenst de volledige werf: het plaatsen van vloeren, het uittimmeren van wanden, het aanbrengen van verlaagde plafonds, alle elektriciteit - en verlichtingswerkzaamheden, schilderwerken, …

Website by Content CrackersContent Crackers